Optimalisatie van Uw processen?       PQ+ heeft ervaring en wil U graag ondersteunen! x

Analyse en rapportage over de strategische beslissing om de hoogwaardige materiaalbewerking technologie van de opdrachtgever, die in eigen fabriek niet tot rendement kwam, te gelde te maken.

Resultaat

1
 
Technisch economisch rapport

2
 
Inzicht in de diverse opties

3
 
Advies aan het management

 

Doel

Opdrachtgever bezit het eigendom van zeer hoogwaardige technologie voor het bewerken van materiaal tot halffabricaat in de elektronische industrie. Door een massale verschuiving van de markt voor het eindproduct naar Asie, is het helaas niet mogelijk een rendement op de unieke technologie te maken.
 
Om toch een rendement te realiseren is het idee geboren de technologie ingebed in complete productie lijnen te verkopen.
 
De opdrachtgever wil een gedegen analyse en afweging hebben van de strategieën: verkopen van technologie versus verkopen van machines met de technologie.

Uitvoering

PQ+ heeft in een uitgebreide analyse van de waarde van het machinepark afgezet tegen een Koreaanse benchmark. Prijs, capaciteit, opbrengstpercentage en personeelskosten voor een productielijn met en zonder de technologie zijn vergeleken.
 
Afgezet tegen de verwachte markt voor de eindproducten is een conclusie getrokken over de te verwachten opbrengsten van technologie.

In deze case is de opdrachtgever ondersteund door:


De Cases in deze groep

  • Opdrachtgever:
    Materiaalleverancier, Groningen
  • Geleverde diensten:
    Technische analsye, Economische evaluatie
  • Onze bijdrage:
    8 dagen onderzoek, analyse en rapportage
© Copyright - PQ+ run with PHP 7.1.30   Contact | Over ons | Disclaimer | Cookies